top of page

5 snelle tips om jouw creativiteit te boosten


"When you always do what you've always done, you'll always get what you've always got". Met deze wijze woorden opende Richard Verbeek van Lewis PR zijn Expert Class over creativiteit. Binnen PR en de communicatiewereld in het algemeen is creativiteit belangrijk. Maar creatief zijn is niet altijd makkelijk. Hier zijn vijf tips om jouw creativiteit te boosten.

1) Doe vooral niet te hard je best .. nee echt niet !

Je kent het wel: je zet je aan je bureau, je neemt een blad papier en begint na te denken. En er komt he-le-maal niets. Nul, nada, noppes, error 404 page not found. Dat blad papier nog zo wit als een spliksplinter nieuw paar All Stars of Adidas-schoenen. Uit eigen ervaring weet ik dat als ik echt heel bewust creatief wil bezig zijn er me niets te binnen schiet. Vreselijk frustrerend. Maar creativiteit dat komt en dat gaat. Ja het is een torenhoog cliché, maar wel de waarheid. Het moet je gewoon te binnen schieten. POEF!

2) Neem je tijd

Een creatief proces duurt een hele tijd. Je brainstormt, selecteert, sleutelt nog wat aan de ideeën, hebt een kort moment waarop je denkt dat het eigenlijk helemaal niet goed is, en dan lever je uiteindelijk je concept af. Zorg dus dat je op tijd begint. Helaas is dat geen garantie. Soms komen de beste ideeën twee dagen voor de deadline.

3) Laat je inspireren door mensen, voorwerpen, plaatsen .. whatever really

Wat voor mij heel goed werkt is praten met mensen. En dat kan eender wie zijn: mijn ouders, mijn vriendinnen, klasgenoten, mijn babysitkindjes. Maar ook even goed plekken, voorwerpen, bijvoorbeeld. Wat je inspireert maakt eigenlijk niet uit, maar gebruik van de elementen die je hebt. Creatief zijn doe je zelden alleen #WeAreAllPartOfTheTeam.

4) Onderzoek je onderwerp

Vaak helpt het ook om je onderwerp eens goed te onderzoeken. Zo ontdek je dingen die je nog niet wist of vind je een nieuwe invalshoek. Hoe meer je van je onderwerp weet, hoe beter het resultaat. Zorg ook dat je altijd open-minded bent. Denk niet te vlug "maar dat gaat niet hoor". Waar een wil is, is een weg!

5) Schrijf alles op ... ja echt alles

Last, but certainly not least is dat je alles moet opschrijven: brainstormsessies, leuke slogans die je onderweg ziet, geniale ingevingen of iets minder geniale ingevingen. Alles. Gewoonweg alles. Niets zo vervelend als een geweldig idee krijgen, denken dat je het wel onthoudt en het dan toch vergeten. Been there, done that too many times!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page